Apa în ritualurile de înfrumusețare

 

Am vorbit în articolul precedent despre importanța apei în general, însă câți dintre voi știu cât de importantă este apa pentru un corp frumos și sănătos?

Când vorbim de frumusețe, nimic nu se compară cu o piele hidratată și un păr strălucitor. Pe vremuri bunicile noastre se foloseau de apa de ploaie în ritualurile de înfrumusețare. Țin minte cum după ploile zdravene de vară, în apa colectată, bunica punea petale de trandafir și flori de mușețel cu care îmi spunea să imi clătesc fața. De fiecare dată imi simțeam pielea catifelată și parcă plină de energie, apa de ploaie fiind foarte bună pentru clătirea feței, dar și a părului, întărindul și ajutând la exonomisirea șamponului și a produselor cosmetice. Totodată apa aceasta este foarte bună și pentru găti fiind lipsită de calcar.

Este necesar să menționăm despre efectele apei în interiorul organismului pentru a genera efecte pozitive la exterior. Chiar dacă nu facem efort fizic, așa cum am spus și în articolul despre Importanța apei, omul elimină o bună cantitate de apă prin diferite procese: transpirație, respirație etc, iar în lipsa unui consum minim de apă pe zi poate conduce la deshidratare. Acest proces este unul din dușmanii frumuseții. Datorită deshidratării, pielea are un aspect nesănătos, neîngrijit și se poate chiar exfolia. Cel mai adesea o piele deshidratată poate genera crăpături și cu siguranță nu ne dorim călcâie sau mâini crăpate. Este adevărat că ne putem folosi de creme pentru a ne hidrata pielea, însă de cele mai multe ori problema este în interior și este necesar să creștem nivelul de apă pe care îl consumăm.

Piele se hidratează și în timpul dușurilor, așa că un duș nu strică niciodată, mai ales în zilele toride de vară. Poți altera dușurile calde cu cele reci pentru a stimula circulația sângelui în organism. Trebuie avută grijă însă la dușurile fierbinți care pot usca atât piele cât și parul. Apa rece îți poate face părul strălucitor și pielea mai sănătoasă, fiind totodată cel mai mare secret anti-îmbătrânire pentru că păstrează pielea fermă, vibrantă și elastică.

Pentru a avea un ten frumos, curat este indicat să îți deschizi porii cu apă caldă, să cureți bine tenul, iar mai apoi să închizi la loc porii utilizând apă rece. În acest mod vei scăpa de praful și bacteriile din interiorul porilor și vei preveni apariția acneei.

Cât despre a avea un păr frumos, te poți folosi de același joc de alterare a apei calde cu cea rece. Clătește-ți părul cu apă caldă, șamponează-l, iar apoi  lasă-ți părul în apă rece preț de câteva minute pentru a închide porii și cuticulele. Acest lucru sporește rezistența părului și îl face mai strălucitor. Totodată este o metodă naturală de a încreți puțin firele de păr.

Când kilogramele în plus sau celulita ne dau bătăi de cap, consumul de cel puțin 2L de apă pe zi nu este exclus. În orice dietă se impune un consum ridicat de apă, aceasta ajutând la tonifierea pielii și la o slăbire sănătoasă și frumoasă.

Îți recomad și introducerea consumului de apă Kangen pentru ca părul, pielea și întreg organismul să fie sănătos, hidratat și plin de energie. Poți afla mai multe despre beneficiile oferite de Kangen Water pe site-ul nostru sau contactându-ne.

Ai grijă de tine și de frumuseștea organismului tău!