Apa și rolul ei vital în organismul nostru

apa kangen si rolul ei in sanatatea organismului

Apa joacă un rol vital în aproape orice funcție a organismului nostru.

Corpul uman conține în medie între 55 -75 % apă, cea mai mare parte aflându-se la nivelul celulelor, restul fiind la nivelul vaselor de sânge și în spațiile dintre celule.

Pierderea unei cantități semnificative de apă din corp provoacă deshidratarea. Acest fenomen are loc atunci când aportul de apă este oprit sau în cazul în care cantități mari de apă sunt eliminate din corp prin vărsături, transpirație, etc.

Deshidratarea generează următoarele probleme de sănătate:

Astmul și alergiile
Atunci când ne deshidratăm, corpul va restricționa căile respiratorii ca mijloc de conservare a apei.

Colesterol ridicat
Atunci când organismul este deshidratat, acesta va produce mai mult colesterol pentru a preveni pierderea apei din celule.

Probleme ale vezicii urinare sau ale rinichilor
Cu un corp deshidratat, acumularea de toxine și deșeuri acide creează un mediu în care bacteriile se dezvoltă rezultând infecții, inflamații și dureri ale vezicii urinare și ale rinichilor.

Constiparea
Colonul este una din regiunile primare. Corpul atrage apa din acesta pentru a furniza fluide pentru alte funcții critice ale corpului. Fără apa adecvată, deșeurile se deplasează prin intestinele groase mult mai încet, uneori deloc, ducând la constipație.

Durerea sau rigiditatea articulațiilor
Toate articulațiile au înveliș de cartilaj care este compus în principal din apă. Când corpul este deshidratat, cartilajul este slăbit și refacerea articulațiilor este lentă, rezultând durere și disconfort.

Oboseala
Apa este cea mai vitală sursă de energie din corp. Deshidratarea face ca activitatea enzimatică din organism să încetinească, rezultând oboseala.

Afecțiuni cutanate
Deshidratarea afectează eliminarea toxinelor prin piele și o face mai vulnerabilă la toate tipurile de afecțiuni ale pielii, incluzând dermatita și psoriazis, precum și ridurile premature și decolorarea.

Tensiune arterială crescută
În mod normal sângele are 92% apă când corpul este complet hidratat. Când este deshidratat, sângele devine mai gros, determinând rezistența la fluxul biologic și rezultând o tensiune arterială crescută.

Tulburări digestive
Lipsa de apă și minerale alcaline cum ar fi calciu și magneziu, pot duce la o serie de afecțiuni digestive, inclusiv ulcer, gastrită și reflux acid.

Creșterea în greutate
Atunci când apare deshidratarea, celulele sunt epuizate de energie. Ca urmare, oamenii tind să mănânce mai mult când, în realitate, corpul este însetat.

Îmbătrânirea prematură
Când apare deshidratarea cronică, organele corpului, inclusiv cel mai mare organ, pielea, începe să se încrețească și să se usuce prematur.

Cantitatea de apă consumată trebuie să crească în cazul persoanelor foarte active, în cazul celor care petrec mult timp în căldură sau în cazul umidității ridicate.
Calitatea și cantitatea apei pe care o consumăm joacă un rol important în sănătate. Folosirea aparatelor de apă alcalină ne ajută să avem grijă de sănătatea noastră și a familiei noastre.